A granola remek kiegészítő rengeteg ételhez. Teheted tejbe, joghurtba, rászórhatod zabkására és önmagában sem utolsó, habár csínján kell bánni az adagokkal, ugyanis elég magas a kalóriatartalma. Pontos arányokat nem nagyon tudok megadni, mindenki kedve szerint csinálhatja.
- zabpehely
Apró szemű, ebből 3-4 evőkanállal tettem.
- méz & lekvár
Annyi elég belőlük, amennyitől összeáll egy kicsit a zabpehely. Elég kevés méz volt itthon, ezért tettem bele egy kanálnyi baracklekvárt is, egyébként elhagyható.
- minden más, amit bele akarsz tenni
Mehetnek bele aszalt gyümölcsök, dió, mandula, bármi. Én most mazsolát (összevágva) plusz diót és mandulát tettem bele.
Mehetnek bele aszalt gyümölcsök, dió, mandula, bármi. Én most mazsolát (összevágva) plusz diót és mandulát tettem bele.
Előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on 15-20 percig sütöttem. Érdemes sokszor ránézni és forgatni, hogy minden oldala átsüljön. Ha kész, várd meg, míg kihűl és utána műanyag dobozban egy hétig simán lehet tárolni.
ez tök jó :D lehet, csinálok, ki tudja, mit hoz az új menza... :D
VálaszTörlésNe is mondd a menzát, nagyon elszoktam tőle szünetben... :)
Törlés